Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Śro Cze 28, 2017 10:58 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kondensatory z 4 wyprowadzeniami
PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 9:24 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Mój kolega zamówił sobie kondensatory elektrolityczne o pojemności 22.000uF są na nich aż 4 wyprowadzenia oznaczone - 1 2 3 :roll: jak się takie kondensatory podłącza? i czemu aż tylko tych wyprowadzen :roll:


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lis 20, 2007 10:13 pm 
Offline
Tech Support
Tech Support

Dołączenie: Nie Lip 30, 2006 10:50 pm
Postów: 394
Wyprowadzenia powinny być opisane na zewnątrz numerkami.
Zwyle jest kilka wyprowadzeń z masy, łatwo można je odróżnić lub sprawdzić miernikiem, że są połączone z obudową.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Lis 20, 2007 10:46 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Aha no to już lepiej teraz, czyli podłącza sie normalnie wybiera jeden plusowy i jeden masowy.?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Lis 21, 2007 8:01 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Czasem może być to kondensator typu "dwa w jednym".


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 8:51 am 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Radar007 napisał(a):
Czasem może być to kondensator typu "dwa w jednym".


Czyli jeżeli podłącze sie do dwóch wyprowadzeń to nie uzyskam pełnej pojemności?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 9:22 am 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Zależy jak podłączysz.Ile ten kondensator ma wyprowadzeń?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 5:02 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
jeżeli np. ma on 2 plusowe złącza i dwie masy to ja wezmę jednego plusa i jedną mase to nie będe miał pełniej pojemności?Ma on cztery wyprowadzenia. (temat) :lol:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 5:09 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Mati 17 napisał(a):
jeżeli np. ma on 2 plusowe złącza i dwie masy to ja wezmę jednego plusa i jedną mase to nie będe miał pełniej pojemności?Ma on cztery wyprowadzenia. (temat) :lol:

Zgadza się,wtedy nie będziesz miał pełnej pojemności.
Ale jeżeli połączysz ze sobą dwa plusowe złącza i dwa minusowe też ze sobą zewrzesz to wtedy będziesz miał pełną pojemność.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 5:11 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Właśnie o taką odpowiedz mi chodziło. :) Dzięki.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 5:12 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Nie ma sprawy.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.012s | 11 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów