serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Nie Lip 22, 2018 8:35 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Śro Sie 14, 2013 6:45 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Sob Lip 27, 2013 8:41 pm
Postów: 105
Napięcia na katodach D511,512,513,514,515 (200v,123,20,24,12)


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Czw Sie 15, 2013 1:54 pm 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Wto Lut 15, 2011 1:11 am
Postów: 1283
Czy na żarówce pracuje nieustannie bez przydźwięku i nie wyłącza się na czuwanie? Nie zaszkodzi sprawdzić, wymienić kondensatory w przetwornicy: C512, C513, C517, C518, C524, C530 (mają wpływ na stabilność pracy przetwornicy).


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Czw Sie 15, 2013 2:15 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Sob Lip 27, 2013 8:41 pm
Postów: 105
Czy jak podłącze tą żarówkę pod C-E t510 czy pozostałe obwody (D511,513,514,515) mają być podłączone czy muszę odłączyć.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Pią Sie 16, 2013 12:26 pm 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Wto Lut 15, 2011 1:11 am
Postów: 1283
Wszystko ma być podłączone oprócz bazy tranzystora SU160. Wtedy układ odchylania poziomego nie pracuje, a żarówka jest zastępczym obciążeniem. Sprawdziłeś, wymieniłeś kondensatory?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Pią Sie 16, 2013 6:44 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Sob Lip 27, 2013 8:41 pm
Postów: 105
Na żarówce jest to samo, a na elektrolicie sieciowym mam za niskie napięcie około 260 volt.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Sob Sie 17, 2013 12:44 am 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Wto Lut 15, 2011 1:11 am
Postów: 1283
Jeśli w sieci masz 230V to na kondensatorze powinno być około 320V i chyba mamy przyczynę - ten kondensator (C524). Wstaw 220uF/400V i najlepiej wymień te o których pisałem wcześniej.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Syriusz Tc 502 brak obrazu
PostWysłany: Sob Sie 17, 2013 8:15 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Sob Lip 27, 2013 8:41 pm
Postów: 105
Wymieniłem głównego elektrolita i telewizor działa wymieniłem także wszystkie elki po pierwotnej i wtórnej stronie przetwornicy.

DZIĘKI ZA POMOC


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.026s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów