Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Sob Kwi 29, 2017 5:37 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Lg Model RZ-20La70 nie włacza się
PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 3:51 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Sie 13, 2013 10:35 am
Postów: 19
Witam mam tv i mam problem Pewnego dnia zniknął mi obraz i działał tylko dzwięk ale nie dlugo po czym teraz Tv pokazuje stan czuwania a gdy chce go właczyć na chwile zapala sie dioda zielona po czym gaśnie i zapala sie czerwona na innym forum było napisane ze Moze to być od kondensatorów Elektrolitycznych co wy o tym sądzicie.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu: Re: Lg Model RZ-20La70 nie włacza się
PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 7:25 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Sie 13, 2013 10:35 am
Postów: 19
wymieniłem 2 kondensatory elektrolityczne 68uf na 400v oraz wymieniłem (regulator KIA431A -> TL431AC) Obrazu nadal nie ma ale swieci sie zielona dioda co teraz ????


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Lg Model RZ-20La70 nie włacza się
PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 7:46 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Pią Lis 15, 2013 9:43 pm
Postów: 59
Zrobiłeś jakieś pomiary żeby można było ci pomóc.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Lg Model RZ-20La70 nie włacza się
PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 8:00 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Sie 13, 2013 10:35 am
Postów: 19
z innego forum dowiedziałem się ze potrzeba wymienic jeszcze jeden Tranzystor lecz jest małe ale nie moge go u siebie dostac moze znacie jakas stronę z tranzystorami albo zamiennikami (tranzystor MOSFET 07N70I -> K2645)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Lg Model RZ-20La70 nie włacza się
PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 8:05 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Pią Lis 15, 2013 9:43 pm
Postów: 59
A co ci to da jak będziesz wymieniał w ciemno tylko wydasz niepotrzebnie kasę a tv nie będzie działał. Zmierz napięcia na wyjściu zasilacza. No chyba że kolega nie wie jak się mierzy napięcia i czym?


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.014s | 11 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów