serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Nie Lut 23, 2020 12:34 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 1:50 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
sorki tam jest pomyłka tam chodzi o natężenie a nie napięcie w pierwszym zdaniu:P spróbuj użyć zasilacza o większym natężeniu!

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 2:10 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Czw Maj 17, 2007 8:57 pm
Postów: 11
Miejscowość: GreenLand
no właśnie nie mam czegoś takiego a w sklepach też braki...=/ nawet nie wiem jak sie coś takiego fachowo nazywa (ta maszynka do zwiększania napięcia)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 3:22 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
to w takiej sytuacji nie wiem co ci doradzić ja mam taki wentylator to jest do niego potrzebne napięcie 12v o natężeniu 1100mA...

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 1:07 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Czw Maj 17, 2007 8:57 pm
Postów: 11
Miejscowość: GreenLand
czyli wniosek taki ze to nie komputerowy bo pytałem gościa z elektronicznego to powiedział ze jak by to był komputerowy to pod 12V nie wiem co mam zrobić...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 4:17 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lis 16, 2006 8:39 pm
Postów: 103
W zasilaczach nie można regulować natężenia prądu :wink:
Tylko zmienia się napięcie, a natężenia prądu rośnie proporcjonalnie.
Co innego wydajność prądowa, jeśli zasilacz jest niestabilizowany to jego napięcie zmniejsza się pod obciążeniem.
Ja bym w pierwszej kolejności upewnił się czy uzwojenie nie ma przerwy, bo nawet gdyby był na 24V to przy 12V też by się wolno obracał.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 9:55 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 09, 2007 7:59 am
Postów: 47
Miejscowość: Kraków
Witam a moze to jest wentylator od serwera one chodziły tez na 230v ,ale spróbuj na akumlatorze samochodowym. może tak jak pisali koledzy jest za mały prąd.Jeśli się nie boisz to włącz go do sieci w szereg z żarówką np.100w


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 1:04 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Czw Maj 17, 2007 8:57 pm
Postów: 11
Miejscowość: GreenLand
Bardzo dziękuje wszystkim za pomocne sugestie!okazało się jednak że uzwojenie jest przerwane!pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.062s | 11 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów