serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Pią Lut 28, 2020 1:23 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Pomocy - odtwarzacza Orion
PostWysłany: Pon Cze 11, 2007 1:38 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
Panowie, co do tego odtwarzacza Orion. Sprawdzałem silnik ładowania kasety (podłączyłem go na krótko, działa.) Sprawdziłem też na tej płytce, do której przewody owego silniczka są podłączone, również jest napięcie.

Sprawdzałem też na płycie głownej napięcia. Na niektórych kondensatorach ma wynik 0.000 a z 6 takich znalazłem, ale nie wiem, bo są to kondensatory w różnych blokach. Servo, Syscon, nie wiem czy tak ma być. Ale dioda zasilająca działa na panelu. Czy gdyby któryś z elementów płyty głownej był uszkodzony to by było zasilanie? (mechanizm przy włączeniu też się zakręci). a płyta przecież czołowa jest połączona z główną taśmą.

Doradźcie i pomóżcie, bo nie mam głowy.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 11, 2007 9:57 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Wymień paski, przeczyść przełącznik funkcji.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 11, 2007 10:59 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
A w którym miejscu jest przełącznik funkcji?

Kaseta chyba musi coś uruchamiać przy wciskaniu żeby załączył się mechanizm, który wciągnie ją do wewnątrz? nie wiem.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 12, 2007 3:13 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Jak mi się trafi taki sprzęt, to zrobię fotki i Ci prześle. Wtedy zobaczysz jak wygląda i gdzie jest przełącznik funkcji.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 12, 2007 3:26 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
okay dzięki. A co może być z tym magnetowidem goldstar o którym napisałem w DODATKOWY PROBLEM?"


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 11 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.030s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów