serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Sob Wrz 26, 2020 12:28 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: wzmacniacz samochodowy
PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 8:53 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
siema chłopacy mam takie pytanie jakiego trzeba użyć zasilacza żeby podłączyć sobie w pokoju wzmacniacz samochodowy??

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 17, 2007 2:36 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Najlepiej podłącz to pod akumulator i to dość dużej pojemności.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 17, 2007 4:40 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Maj 11, 2006 4:32 pm
Postów: 130
Miejscowość: Trzebnica
Jeśli już zasilacz to 12 V stabilizowany o odpowiedniej mocy.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 17, 2007 6:56 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
akumulator nie wchodzi w grę a zasilacz no dobra ale jaka ma być ta moc??
a taki 12V 3.5A by się nadawał??

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 17, 2007 10:26 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Maj 11, 2006 4:32 pm
Postów: 130
Miejscowość: Trzebnica
Zgodnie z prawem Ohma ten zasilacz wytrzyma obciążenie do 42 W, czyli jest OK.
Tylko musi być stabilizowany, aby napięcie nie zmieniło się w takt obciążenia. :wink:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 8:38 am 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
a nie będzie za małe natężenie?? 3.5A?? a co do tej stabilizacji to kurcze jest problem bo mam sam transformator;/ a nie cały zasilacz;/ jest może gdzies na necie schemat tej płytki co tam ona jest w zasilaczach??

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 4:39 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Mati 17 napisał(a):
jest może gdzies na necie schemat tej płytki co tam ona jest w zasilaczach??

Na 100% jest w necie, taka płytka.
A ten wzmacniacz możesz jeszcze zasilić z zasilacza od komputera masz tam gotowe 12V, stabilizowane.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 4:57 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
właśnie widzałem taka płytkę ale nie wiem czy mi sie uda ja wykonać bo jak narazie to wszystko związane elektronika mi nie wychodzi;/ a do kompa wiem że jest tam gotowe aby podłączyc ale to nie będzie razem kompem w jednym pomieszczeniu także odpada;/

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 7:38 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Przecież nie każę Ci montować wzmacniacza do działającego komputera, tylko wykorzystać sam zasilacz który można kupić na Allegro za 10zł. Zwłaszcza że :
Mati 17 napisał(a):
bo jak narazie to wszystko związane elektronika mi nie wychodzi


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 8:24 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
to ja wiem że nie każesz;p taa tak tanio?? chyba że tak;p dzięki pzdr

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.038s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów