serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Nie Kwi 05, 2020 12:15 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: zasilacz od kompa
PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 8:30 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
mam taki problem kupiłem zasilacz na allegro i nie działa :( i nie wiem czemu :? patrzyłem w środku nie widac żeby było cos uszkodzone ale nie wiem tam koleś napisał jak opisywał ze chodził przy jakimś tam komputerze i w nawiasie pisało krótkie podpięcie. Czy to coś znaczy to krótkie podpięcie?? jesli tak to co?? bo może jest dobry ten zasilacz tylko ja nie umie go podłączyć :cry: Pomocy!!!

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 8:37 pm 
Offline
Tech Support
Tech Support
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 17, 2006 10:30 pm
Postów: 253
Miejscowość: Jawor
Jeśli to zasilacz ATX to może wymagać zwarcia odpowiednich styków aby wystartował, jeśli AT to powinien chodzić od razu.
Poszukaj w sieci jego schematu, kiedyś był publikowany w SE.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 23, 2007 11:16 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Zasilacz ATX aby wystartował trzeba zewrzeć zielony kabel do masy.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:37 am 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Tak to jest zasilacz ATX :D a o jaki zielony przwód chodzi?? bo nie wiem do konca i żebym nie zepsuł całkiem :?

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 1:48 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Czy ty chcesz uruchomić sam zasilacz? czy razem z komputerem?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 2:28 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
sam zasilacz bo chce nim zasilić wzmacniacz samochodwy.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 4:08 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
To podłącz do sieci 230V a następnie złącz kabel zielony z jakimkolwiek czarnym. Nie wszystkie zasilacze w ten sposób startują niektóre wymagają obciążenia gałęzi 5V.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 6:05 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
taaa o tak 8O troche dziwnie ale jak ma zadziałać :lol:

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 6:15 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
zrobiłem tak jak mówiłeś ale nic nie pomgło :cry: a co0 z tym obciążeniem o co chodzi?? możesz dokładniej :roll:

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 8:03 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Kolego wydaję mi się że ten zasilacz masz uszkodzony.
W kwestii obciążenia - to zastosuj żarówkę 6V 10W wpiętą w kable czarny i czerwony, może ruszy.
Natomiast 12V masz na kablu żółtym.
Tu też możesz zastosować żarówkę 12V 21W
Jeśli Ci nie "odpali" wystaw śmiało kolesiowi z Allegro negatywa.

Jeśli chcesz to napisz do mnie na "email" wyślę Ci rysunek jak i co podłączyć.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:06 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Raczej sobie z tym poradze tylko nie mam takiej żarówki ale cos sie znajdzie :wink: ale wątpię żeby to cos dało pewnie jakiś bubel tez zasilacz i kurde wystawie typowi negatyw ale jestem 20zł w plecy :cry: chyba że jakos sie da to naprawic :roll: ????

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:21 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Z naprawą bym sobie głowy nie zawracał. ( 10 -20 zł cały koszt używanego zasilacza )


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:40 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
czyli nic z niego???

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:46 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Spróbuj jeszcze uruchomić tak jak pisałem, jak nie ruszy pozostaje powymieniać elektrolity po pierwotnej stronie przetwornicy.
A z tym gościem z Allegro nie idzie się dogadać?
Jeśli ty mu wystawisz negatywa on tobie taż, powód każdy dobry :wink: .


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 9:55 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
jutro spróbuje jeszcze :lol: jaki,s dzban dzwoniłem do niego to nie odbiera bo cos mówił ze jedzie gdzies na wakacje i nie wiem..... znim dostanie negatywa i tyle!! a wymienić elektrolity czyli?? kondensatory?? :roll:

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.038s | 14 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów