serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Pon Maj 21, 2018 1:11 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Przedwzmacniacz,,,
PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 9:32 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Wykonałem sobie taki przedwzmacniacz:

>http://www.nikomp.com.pl/opisy/ZEWJ0/ZEWJ0420.htm

i na wyjściu nie ma sygnału nawet jak jest głośność na maksa. może mi ktos coś doradzi? :cry:

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 9:49 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Jeśli jest to kit, to powinien działać, sprawdź poprawność wstawienia elementów, oraz lutowania (zwarcia , przerwy). Na schemacie jest nieścisłość US 2 nie ma masy, sprawdź to, noga nr.4 powinna być na masie. Do czego podłączasz ten przed wzmacniacz z kąd masz pewność że nie ma sygnału?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 10:32 am 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Więc tak podłączam do niego DVD ale oczywiście z płytką CD w środku i leci sobie muzyczka i na DVD ustawiam głosnośc na full i na wejściu przed wzmacniacza jest napięcie kilku mV ( nie pamiętam dokładnie ile) i ustawiam na nim głosność a na wyjściu nie nie mam napięcia nawet 1mV :roll:

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 11:49 am 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Na płytce nie ma przerw,zwarć elementy też mam dobrze wlutowane,a 4 pin układu jest przyłączony do masy.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 9:15 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Nie da się tak sprawdzić, bo niby czym to mierzysz, obecność sygnału można sprawdzić oscyloskopem lub podłączyć przed-wzmacniacz do końcówki mocy mcz.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 10:02 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Taaa ja patrzyłem woltomierzem heh

To w takim razie może on jest sprwny tylko ze wzmakiem coś nie tak.
.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.058s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów