serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Czw Cze 04, 2020 1:20 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak ustawic obraz w telewizorze SAMSUNG CW-29M206P
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:28 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Mam problem właśnie z obrazem w tym telewizorze ustawienia kontrastu itp. nic nie dają nie mogę znaleść takiego ustawienia żeby było dobre. Obraz jest taki niewyraźny słabo widać litery np. w telegazecie i te trójkąciki co są od ilu lat można oglądać dany program w lewym górnym rogu nie widać jaka jest tam liczba z odległości ok.2,5m.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:32 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Jaki w końcu jest nieostry czy mało kontrastowy???


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:36 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Chodziło mi o to że nie bardzo pomagają ustawienia kontrastu koloru jasności jaskrawości nie da sie uzyskac takiego idealnego obrazu a podejrzewam że powinien być lepszy niż jest w tej chwili. Bo nie wyraźnie widać. Wydaje sie jakiś mało ostry.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:39 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Regulatorem ostrości kręciłeś?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:40 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
W ustawieniach telewizora pilotem.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:42 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Regulator ostrości na trafo-powielaczu.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:43 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Nie aż tak to sie nie znam na tym nawet nie wiem gdzie to jest nie zaglądałem to środka. Czyli tam coś trzeba ustawiać?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:51 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Chyba wiesz jak wygląda trafo-powielacz, tam trzeba spróbować, może podstawka kineskopu do wymiany?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:54 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
No nie bardzo wiem jak wygląda. Nigdy nie widziałem telewizora od środka. A innej opcji ustawien nie ma?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 9:56 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
No to jak Ty sobie wyobrażasz naprawę??? Teraz to mnie rozłożyłeś.

Trafo-powielacz to takie czarne z kablami jeden idzie do anody kineskopu ma taką jakby słuchawkę znajdują się na nim zazwyczaj dwa regulatory jeden ostrość drugi siatka druga. Wpisz sobie na google trafo-powielacz a zobaczysz bez rozkręcania TV jak wygląda.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:00 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Ja myślałem że tam jest jeszcze jakaś deska ratunkowa z tymi ustawieniami, ale jeżeli nie ma nic takiego to chyba sie nie podejmę tego.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:02 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Aha więc może i spróbuje. A jeżeli zacznę coś tam ustawiać i mi nie wyjdzie będzie sie dało przywrócić poprzednie ustawienia?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:03 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Górny regulator jest od ostrości nic nie zepsujesz możesz śmiało pokręcić.
To tyle na dzisiaj Czee..


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 10:06 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Więc spróbuje na wolnym czasie :lol: Jak narazie dzięki za pomoc. Napisze jak coś zdziałam :D


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.024s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów