serwis elektroniki  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektronik i użytkowników sprzętu Audio Video
Obecny czas: Czw Cze 04, 2020 11:53 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jakiego użyć kabla...
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 1:16 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Mam problem chciałem sobie oglądać filmy z kompa na telewizorze ale nie do końca wiem jakiego użyć kabla :roll: wiem że ten temat był już poruszany na forum ale nie mogę znalesć konkretnej odpowiedzi i nie wiem na co sie zdecydować. Pomóżcie.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 2:42 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
To zależy od tego jakie masz wyjścia w tym kompie?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 3:05 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Więc mam dwa wyjścia i do jednego mam podłączony monitor tak jak to zwykle bywa a drugie nie wiem czy jest identyczne czy jakieś inne i S-video.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 4:00 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
No to w takim razie najlepiej podłączyć TV pod S-Video.Musisz mieć kabel S-Video=>EURO lub S-Video<=>S-Video o ile twój TV ma wejście S-Video.
Co masz za TV?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 4:51 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Mój telewizor to SAMSUNG CW-29M206P i jest w nim wejście S-Video. A którego kabla użyć żeby była dobra jakość obrazu?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 4:58 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Najprościej i najlepiej to podłączyć przewodem S-Video z obu stron.
Taki kabel powinien być zawsze w zestawie z komputerem lub kartą graficzną.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 5:32 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Właśnie znalazłem ten kabel nawet nie wiedziałem że go mam ale niestety jest zbyt krótki ma tylko 1m. Ale teraz to już sobie poradzę dzięki.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 18, 2007 5:34 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lis 13, 2007 9:41 pm
Postów: 114
Miejscowość: Kościerzyna
Nie ma sprawy.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000 - 2018 phpBB Group
[ Time : 0.849s | 11 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów