w sumie mam ten sam problem. Nie brałem plazmy pod uwagę, ale chciałem już kupić tv, a tam sprzedawca polecił mi właśnie plazmę. Wiem, że większy pobór prądu, ale z kolei dłuższa żywotność telewizora. Lepszy obraz, tylko czy lepszy dla oczu ? Właśnie tego nie wiem, bo o to chyba głownie chodzi, o oczy. Plazma ponoć migocze, ale ma niby 100hz. Kruna niech ktoś to wyjaśni

Co do samego obrazu to nie będę na nim grał, tylko tv i zdjęcia. Tv to pewnie będzie n-ka. (i)Tu kolejne pytanie, bo słyszałem, że fullHD jest zbędne, bo nie ma takiego proca w tv, by przetworzyć tyle danych. Styka hd, ponieważ programy nie wykorzystują tej technologii, jest po prostu za droga - nawet Niemcy jej nie mają. Ciekawi mnie dlaczego plazmy tak dobrze się sprzedają w Japonii skoro tv fullHD jest tylko w usa i gb, i to tylko w b. drogim abonamencie.
ps. ja tam laikiem jestem, a to co napisałem to infa z netu i od ludzi. Po prostu chcę kupić w miarę rozsądny tv, a nie wiem, który jest lepszy i stąd ten post.
Dla mnie podstawowym kryterium jest dobro oczu i przekątna 40 (42 dla plazmy) cali. Telewizja to będzie 'n'