Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Sob Wrz 23, 2017 1:07 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 2:34 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
POD SOBWOOFER podpinalem wszystkie glosniki wszystkiego probowalem.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 3:47 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
spisałem to co sie dalo z tego diagramu bo czesc jest uwalona jak by w jakieś pascie. 1 OGND 2 AMP PWR 3AMP ON 4 OPTICAL IN 5 AMP CLK 6 AMP DAT 7 SPDIF 8 AMPENA 9 AMP DATA

to ten element pod radiatorem ?
ta pasta to taka sama jak na procku w pc . potrzebny jest typ tego procesora po zdjeciu wlasnie radiatora . no chyba ze jest klejony razem z radiatorem .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 3:56 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
a to przypadkiem nie jest LMC 6009 :D BADZ PODOBNY ?

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 4:35 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Te oznaczenia spisalem z pod tego wyjscia 9 pin


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 5:00 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
To jest wtyczka ta nieszczesna 9 pinowa to w rogu kolo wejscia na antene https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/922814_376871932429232_1679930960_n.jpg
Co to jest to LMC 6009 ??


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 5:15 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
masz tutaj zdjecia tych elementow https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972274_378166742299751_522706078_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/988506_378166815633077_1792766978_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969302_378166902299735_912036365_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936183_378166888966403_186223743_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/983806_378166648966427_243805850_n.jpg


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 5:39 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
da sie to ogarnac zeby te glosniki dzialaly?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Pon Maj 27, 2013 9:51 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
da sie to ogarnac zeby te glosniki dzialaly?

zapewne tak , ja znalazlem ten zdaje sie schemat na stronie ztym ze tam jest pdf do pobrania pod nazwa [PDF]
LHS-36SE - Smanuals. sprawdz detale czy sa tagze na tej plycie , pod radiatorem sa 2 uklady scalone (koncowki mocy ) i trzeba znac ich nazwe poniewaz po diagramie tego scalaka uzyskam wiecej

http://circuits.datasheetdir.com/164/TAS5112A-circuits.jpg
na tej podstawie mamy wzmacniacz mcz i jego wejscia .
wiec wystarczy wzasc miernik i sprawdzic czy sa tam napiecia podane wg schematu jak i odszukac wejscia na tym scalaku .


http://www.google.pl/#output=search&sclient=psy-ab&q=lhs+36se+&oq=lhs+36se+&gs_l=hp.12..0i30.2417.2417.0.4203.1.1.0.0.0.0.107.107.0j1.1.0...0.0...1c.2.14.psy-ab.jgMHp47HoVE&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47008514,d.ZWU&fp=426b4484c74d2a17&biw=1280&bih=852

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 8:26 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Nie wiem czy to sa dobre napiecia ale na tym ukladzie gdzie jest 12 pinow na dole zdjecia https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969302_378166902299735_912036365_n.jpg
12 pin pokazal 5.75 9 pin wskazal 0.00 czyli ten 12 v


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 8:26 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
do ktorych pinow mam dostarczyc napiecie ?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 2:22 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Wracajac do tych ukladow scalonych zaczynajac od prawej na zdjeciu https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972274_378166742299751_522706078_n.jpg
1 cirrus logic cs42516 CQZ 2 KJE KXO-210 12.2880M 06-10 3 PULSUS PS 9829B


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 4:45 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
do ktorych pinow mam dostarczyc napiecie ?

miales sprawdzic czy uklady scalone znajdujace sie pod radiatorem sa takie jak podany wczesniej schemat , drugie jesli tak to podalem przykladowa koncowke mocy wraz z napioeciami pinow owego scalaka , masz sprwadzic czy sa tam napiecia , bo byc moze trzeba bedzie krosowac napecia z zasilacza , gdyz sa nie aktywne ,

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 4:53 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
mam sprawdzic czy jest wogole napiecie w tym scalaku czy w tej wtyczce laczacej ta plytke z ta druga na dole ?? https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/988506_378166815633077_1792766978_n.jpg


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 4:55 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Jeszcze raz napiecia na tej wtyczce pod tym scalakiem https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/970776_378593755590383_790855313_n.jpg wynosza dla pinow 1 0.00 2 5.75 3 0.00 5 0.00 6 0.00 7. 4.99 8. 4.99 9. 0.00 10. 4.97 11. 0.00 12.5.76


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 6:09 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
jak mam wykonac krosowanie?


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.017s | 11 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów