Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Sob Wrz 23, 2017 1:07 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Wto Maj 28, 2013 9:27 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
podalem ci link do schematu wiec nie widze problemu bys sprawdzil tam napiecia wchodzace na ten procesor mocy . nastepnie zwroc uwage na wejscia tego ukladu gdzie jak byk zaznaczone sa wejscia sygnalu .wyjscia na glosniki pozostaw w spokoju gdyz sa one podlaczone na ostro z gniazdami pod ktore podlaczasz glosniki .

reasumujac - sprawdz napiecia podane na schemacie wg stopek procesora ,odnalez wejscia sygnalu do procesora .

foto przedstawiajace szyne nic mi nie mowi malotego moze ona byc aktywna z poziomu stacji sterujacej rekodera czyli tego urzadzenia ktore nie posiadasz , pic polega na obejsciu sterowania cyfrowego na analog inaczej podaniu napiec i sterowania bezposrednio do procesora .

sprawdz napiecia wyjsciowe z zasilacza porownaj ze schematem brak jakiego kolwiek krosowac przewodem wg schematu przykladowego .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 12:59 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Jak mam znalesc wejscie sygnalu do tego procesora?? Gdzie mam zmierzyc to napiecie
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971862_378712135578545_64939960_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/312269_378712892245136_22068796_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/391435_378713592245066_1020433677_n.jpg


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 7:53 am 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
Jak mam znalesc wejscie sygnalu do tego procesora?? Gdzie mam zmierzyc to napiecie
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971862_378712135578545_64939960_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/312269_378712892245136_22068796_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/391435_378713592245066_1020433677_n.jpg

wg schematow podanych wczesniej ! sa tam zaznaczone stopki procesora .
jest rowniez schemat zasilacza wiec nie widze problemu abys tego nie zmierzyl .

http://www.google.pl/#output=search&sclient=psy-ab&q=lhs+36se+&oq=lhs+36se+&gs_l=hp.12..0i30.2417.2417.0.4203.1.1.0.0.0.0.107.107.0j1.1.0...0.0...1c.2.14.psy-ab.jgMHp47HoVE&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47008514,d.ZWU&fp=426b4484c74d2a17&biw=1280&bih=852

i nastepnie klik na pozycje 3 pod nazwa
[PDF]
LHS-36SE - Smanuals
tam jest wszystko opisane .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 3:20 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
ten schemat jest inny u mnie calkiem inaczej to wyglada


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 3:22 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Zrobie dokladne zdjecia i pokazesz mi na ktorym elemencie mam to zmierzyc


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 3:54 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
Zrobie dokladne zdjecia i pokazesz mi na ktorym elemencie mam to zmierzyc

to co masz pod ta blacha aluminiowa w ksztalcie zeber , tam sa 2 uklady wzmacniacza mocy , jak spojzysz na schematy przedstawione wczesniej i nr nozek tego procesora wreszcie dojdziesz do sedna .fotki nic tu za wiele nie dadza jedynie schemat .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 3:56 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
waldek napisał(a):
lg30 napisał(a):
Zrobie dokladne zdjecia i pokazesz mi na ktorym elemencie mam to zmierzyc

to co masz pod ta blacha aluminiowa w ksztalcie zeber , tam sa 2 uklady wzmacniacza mocy , jak spojzysz na schematy przedstawione wczesniej i nr nozek tego procesora wreszcie dojdziesz do sedna .fotki nic tu za wiele nie dadza jedynie schemat .

sprawdz co to za procesory , nazwa !!! wg moich ustalen choc nie dokonca sprawdzonych sa tam 2 procesory typu TAS 5112A

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 4:05 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Pod tym zeberkiem nie ma zadnych dokladnych oznaczen


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 4:49 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
Pod tym zeberkiem nie ma zadnych dokladnych oznaczen

A ILE MA STOPEK ? I ILE JEST TAM UKLADOW SCALONYCH ?

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 10:27 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
zeby nie wprowadzac cie w blad masz zdjecia https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969651_379072082209217_119323694_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/964250_379072012209224_1988129478_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/600600_379071932209232_616180185_n.jpg


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Czw Maj 30, 2013 12:41 am 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
zeby nie wprowadzac cie w blad masz zdjecia https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969651_379072082209217_119323694_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/964250_379072012209224_1988129478_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/600600_379071932209232_616180185_n.jpg

i co sadzisz ze na podstawie tych foto moge pomoc ci w znalezieniu wejsc i sprawdzic napiecia na procesorze ? przeciez ty caly czas w kolo to samo .

dalem ci schemat i drugi pogladowy jak jest zbudowany owy wzm mcz . tam sa wszystkie dane odnosnie wejsc i napiec .
temat uwazam za zamkniety .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Czw Maj 30, 2013 12:43 am 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
ten schemat jest inny u mnie calkiem inaczej to wyglada


pdf przedstawia te sama plyte glowna wzm mcz ztym ze te plyty byly uzywane w wielu modelach a roznily sie jedynie rekoderami -z dyskiem twardym lub bez .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Czw Maj 30, 2013 11:53 am 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Jutro kolega zmierzy mi te napiecia.


Po zmierzeniu tych napiec "wyjsc,wejsc" co dalej.Trzeba bedzie wykonac to krosowanie?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Czw Maj 30, 2013 12:41 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 04, 2013 4:08 am
Postów: 121
lg30 napisał(a):
Jutro kolega zmierzy mi te napiecia.


Po zmierzeniu tych napiec "wyjsc,wejsc" co dalej.Trzeba bedzie wykonac to krosowanie?

jesli bedzie wszystko okey wszystkie napiecia beda tak jak na schemacie nalezy odnalezc wejscie do procesora i krosowac to do gniazda wejscia tego subwofera , czyli tam gdzie dostarczysz sygnal mcz ,(jest to obejscie sygnalu cyfrowego do procesora mocy)

uwaga! wg schematu czesc napiec jest dostarczana z rekodera - czyli panelu sterowania , brak ich nalezy zastapic napieciami z zasilacza . przestudiuj dokladnie schemat . ewentualnie posilkuj sie schematem przykladowym dla tego procesora mocy ..
zwracaj na kolejnosc stopek i nr !!! wtórna strona procesora to wejscia czyli to gdzie podasz sygnal mcz z komputera czy innego sprzetu .dla bezpieczenstwa podawaj sygnal przez kondesator okolo 10-100uf .

_________________
Życie było by proste gdyby wróciły lampy elektronowe


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z sobwooferem
PostWysłany: Sob Cze 15, 2013 7:21 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 08, 2013 10:31 pm
Postów: 36
Kolega sprawdzal i wogole nie ma napiec wiec juz nic z tego.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.014s | 13 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów