Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Pon Maj 29, 2017 11:29 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Sob Wrz 14, 2013 2:47 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pon Lip 29, 2013 5:24 pm
Postów: 107
Witam. Posiadam amplituner FM Radmor 5412. Ostatnio postanowiłem sobie go posłuchać, włączyłem go po dłuższej przerwie i tak: podłączyłem do niego kolumnę 8 ohm, 10W. Grał idealnie, lecz po pewnym czasie akurat przy zmienianiu stacji zanikł dźwięk, zaświeciła się dioda "zabezpieczenie" i zaświeciły się również wszystkie diody poziomu mocy wyjściowej kanału prawego. Odczekałem kilka godzin i dalej trzyma zabezpieczenie świecą wyżej wymienione diody i nic nie słychać. Sprawdziłem to przepalił się bezpiecznik w nim (chyba w obwodach wzmacniacza) ale po wymianie nic nie pomogło. Proszę o wskazówki. Dziękuje :)


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Wto Wrz 17, 2013 8:06 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Wto Sie 20, 2013 2:12 pm
Postów: 173
Chyba na tym forum nie ma FACHOWCÓW znających się na wzmacniaczach. Tylko TV albo RADIA !!!!!!!!!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Wto Wrz 17, 2013 4:01 pm 
Offline
Expert
Expert

Dołączenie: Wto Lut 15, 2011 1:11 am
Postów: 1189
Sprawdź tranzystory w końcówce mocy prawego kanału.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 7:54 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Wto Sie 20, 2013 2:12 pm
Postów: 173
Jak tam wzmacniacz już naprawiony?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 8:03 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pon Lip 29, 2013 5:24 pm
Postów: 107
Wyciągnąłem 2 bezpieczniki (1,6A) i puściło zabezpieczenie. Gra kanał prawy. Muszę wymienić tranzystory w kanale lewym i po kłopocie.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 8:33 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Wto Sie 20, 2013 2:12 pm
Postów: 173
A co się stało z lewym ???


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Amplituner RADMOR trzyma zabezpieczenie
PostWysłany: Nie Wrz 22, 2013 11:14 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pon Lip 29, 2013 5:24 pm
Postów: 107
Uszkodziły się tranzystory.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 3 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.014s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów