Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Pon Kwi 24, 2017 3:09 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: DVD usterka
PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 9:38 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
Mam taki problem z DVD. Jest to zwykły, prosty odtwarzacz zakupiony za niewielkie pieniądze w media markt. Przez rok działał bardzo ładnie, a teraz gdy go włączę, to obraz jest czysty, dźwięk bez zarzutu, ale wszystko jest czarno białe. Również filmy, które były już wcześniej na nim oglądane tak odbierają. Od razu też zaznaczam, że nic nie było ruszane i przestawiane w ustawieniach.

Prosiłbym o jakieś wskazówki. Mam nadzieje, że z Waszą pomocą znów będzie można oglądać filmy w kolorze.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 9:34 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Sprawdź DVD na innym telewizorze. Miałem kiedyś taki przypadek, nie chciało działać z konkretnym TV, a na innych śmigało aż miło.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 7:52 pm 
Offline
Tech Support
Tech Support

Dołączenie: Nie Lip 30, 2006 10:50 pm
Postów: 394
Jakim kablem jest podłączony do telewizora?
Jeśli to Euro to sprawdź czy w opcjach nie jest przełączony na S-video, bo wtedy nie będzie koloru.
Jeśli przez wejścia antenowe jest tak samo to już tylko sprawa DVD.
Możliwe, że w opcjach jest ustawiony system NTSC, lub na zewnątrz jest jakiś przełącznik. Sprawdź czy wszędzie jest ustawiony PAL


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: DVD usterka
PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 8:51 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Mauser napisał(a):
Od razu też zaznaczam, że nic nie było ruszane i przestawiane w ustawieniach.

Przez wejście antenowe DVD raczej nie da się podłączyć, dla potanienia kosztów produkcji nie są wyposażone w modulatory. Uwaga kolegi Benek słuszna, sprawdź ustawienia w setup, może nie Ty, ale ktoś inny poprzestawiał, bez Twej wiedzy.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: DVD usterka
PostWysłany: Śro Maj 30, 2007 10:38 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
gjery napisał(a):
Mauser napisał(a):
Od razu też zaznaczam, że nic nie było ruszane i przestawiane w ustawieniach.

Przez wejście antenowe DVD raczej nie da się podłączyć, dla potanienia kosztów produkcji nie są wyposażone w modulatory. Uwaga kolegi Benek słuszna, sprawdź ustawienia w setup, może nie Ty, ale ktoś inny poprzestawiał, bez Twej wiedzy.


Nie. Jest podpięty przez AV. Sprawdzałem na innym telewizorze, ale też nie ma koloru. Natomiast ustawienia MENU są prawidłowe. Mimo tego wszystkie filmy są czarno białe.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Maj 30, 2007 12:35 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Sprawdź , czy nie da się regulować nasycenia kolorów w DVD, niektóre modele mają taką funkcję.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Maj 30, 2007 4:09 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
gjery napisał(a):
Sprawdź , czy nie da się regulować nasycenia kolorów w DVD, niektóre modele mają taką funkcję.


Chodzi o regulację w menu czy wewnątrz? w menu jest wszystko prawidłowo ustawione, natomiast wewnątrz dvd nie ma żadnych potencjometrów, ani nic czy można by było co kolwiek regulować. A co odpowiada za kolory? co w takim wypadku może być uszkodzone.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Maj 30, 2007 8:51 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Myślałem o regulacji pilotem tak jak przy telewizorach. W menu użytkownika. Nie w setupie.
W takim wypadku to już nie wiem, może oprogramowanie poleciało?
Jak wgrać nowe, nie mam pojęcia.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Maj 30, 2007 10:12 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
gjery napisał(a):
Myślałem o regulacji pilotem tak jak przy telewizorach. W menu użytkownika. Nie w setupie.
W takim wypadku to już nie wiem, może oprogramowanie poleciało?
Jak wgrać nowe, nie mam pojęcia.


Chyba nie ma sensu nawet się z tym grzebać. No nic.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 3:22 pm 
Offline
Member
Member

Dołączenie: Śro Maj 09, 2007 7:59 am
Postów: 47
Miejscowość: Kraków
Wprawdzie póżno lecz dopiero przeczytałem spróbuj przy otwartej tacce naciśnij wybór systemu .Nie wiem jakie dvd i jaki przycik . Tak się robi w dvd Mancie, musisz próbować na pilocie.Pozdr.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 6:30 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Spróbuj jak kol. ziutasto radzi, zapomniałem o tym, reset "ustrojstwa". Może pomoże.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 04, 2007 10:31 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
gjery napisał(a):
Spróbuj jak kol. ziutasto radzi, zapomniałem o tym, reset "ustrojstwa". Może pomoże.


Zrobiłem tak, jak radziliście i podziałało. Nie wiem co mu było,ale kolory wróciły i wszystko działa doskonale.

DZIĘKI!!!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 04, 2007 11:34 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Napisz jeszcze jakie DVD i co zrobiłeś, aby inni mogli skorzystać z informacji.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 04, 2007 6:01 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
gjery napisał(a):
Napisz jeszcze jakie DVD i co zrobiłeś, aby inni mogli skorzystać z informacji.


To jest DVD firmy Track. Zrobiłem tak jak poradził kolega ziutasto. Problem tkwił w rozregulowanym systemie.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.012s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów