Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Wto Wrz 26, 2017 6:33 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: POMOCY - VIDEO AKAI VS-G511
PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 11:03 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Wrz 04, 2007 10:47 pm
Postów: 28
Miejscowość: POZNAN
Wymontowałem do wyczyszczenia mechanizm napędu taśmy z wideo. I jest tego typu problem, że video działa ale po włozeniu kasety wyświetla ERR 3. Mechanizm był tylko czyszczony i nasmarowane rolki.raczej nic nie uszkodziłem. Co może być przyczyną tego. W instrukcji piszą że ERR 3 pojawia sie w wyniku kondensacji.o co chodzi? odłaczałem tylko 2 taśmy i 1 przewod 4 żyłowy. VIDEO AKAI VS-G511 :oops:


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 8:51 pm 
Offline
Tech Support
Tech Support
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 17, 2006 10:30 pm
Postów: 253
Miejscowość: Jawor
Może to chodzi o czujnik wilgotności, on może blokować pracę mechanizmu.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 10:59 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Wrz 04, 2007 10:47 pm
Postów: 28
Miejscowość: POZNAN
a gdzie on się znajduje? nie wiruje wogole głowica mechanizm jakby sie chciał wysunąc ale coś go blokuje nic z tego nie rozumiem?przedtem wszystko było ok.teraz jakby szlak go trafił. :oops:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 6:04 pm 
Offline
New Member
New Member

Dołączenie: Czw Paź 11, 2007 5:44 pm
Postów: 2
Miejscowość: opolskie
:D jeslii wyciągneleś caly mechnizm ,lacznie z palcami podajcymi tasme to musisz dokladnie ustawic pozycje palcow i szufady . ponddto zobacz czy czujnik
wlozenia kasety dziala .sprawdz wszystkie polaczenia tasmowe, ktore
odlanczales .


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: CZEKAM NA POMOC
PostWysłany: Pon Paź 15, 2007 11:03 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Wrz 04, 2007 10:47 pm
Postów: 28
Miejscowość: POZNAN
KASETA WCHODZI DOBZE NIE WIRUJE GłOWICA ORAZ SILNIK NAPEDZAJACY KASETE, RESZTA JEST OK. POLACZENIA TASMOWE SPRAWDZALEM WIELE RAZY.MOZE MA KTOS SCHEMAT TEGO SPRZETU , BARDZO BEDE WDZIECZNY :cry:


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lis 08, 2007 9:45 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Witaj jak już pisałem na mejl, sprawdź czy masz napięcie zasilające drum motor. Lepszego schematu nie posiadam :D .


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.012s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów