Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Śro Lip 26, 2017 12:45 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: wieza LG - problem
PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 1:53 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
Mam tego rodzaju problem, ze gdy wlacze plyte to wszystko jest ok! problem zaczyna sie wtedy gdy chce sobie przelaczyc na kolejny utwor. Nie przelacza sie plynnie tylko tak jest slychac jak gdyby plyta przeskakiwala. np. na polowe koloejnego utworu.

Kolejny problem zaczyna sie gdy wlacze pauze. Wtedy zamiast zapalzowac utwor caly czas powtarza sie fragment utworu - jak przy zacietej plycie a dioda przycisku PAUSE stale jednolicie miga.


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 7:31 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lis 16, 2006 8:39 pm
Postów: 103
Jeśli tylko na jednej płycie to znaczy że ma rysę.
Jeśli na każdej to sprawdź mechanizm, czy laser lekko przesuwa się po szynach. Przemyj spirytusem oczko lasera (ostrożnie)
Jak laser jest zużyty to też będzie gubił ścieżkę.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 10:14 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
no wiec wlasnie juz przeczyscilem dokladnie mechanizm, nawet znajomy mi przyniosl taki sam nowy blok optyczny do podstawienia ale objawy sa identyczne. A te plytki ktore na niej tak odtwarzaja na 2 innych wiezach graja czysto. Tez sprawdzalem...

dlatego poruszam taki temat bo te podstawowe rzeczy sa posprawdzane.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Paź 10, 2007 5:17 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
No i wiadomo juz co bylo przyczyna usterki. Uszkodzony procesor IC 601.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Paź 10, 2007 8:40 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Czw Kwi 26, 2007 9:14 pm
Postów: 195
Miejscowość: świętokrzyskie
Taa, a jak to stwierdziłeś??? wymieniłeś ten IC 601, jestem ciekaw jak do tego doszedłeś.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 9:37 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Dołączenie: Pią Maj 11, 2007 4:54 pm
Postów: 147
Miejscowość: Kielce
Nie wymienilem bo nie mam nawet sprzetu do SMD. W desperacji zanioslem do serwisu. Co oni sie tam z nia nameczyli!!!!

no wlasnie. W jaki sposob stwierdzic uszkodzenie takiego ukladu? bo najpierw ustalili przyczyne a potem zamawiali.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.016s | 9 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów