Witam jak w temacie prosze o pomoc kogos kto ma wieksze pojecie o elektronice niz ja o co chodzi ? juz pisze
otóż mam kino domowe firmy samsung podłączone do komputera
i dziś po włączeniu radia słyszałem tylko piszczenie w glośnikach na początku sie usmiałem bo myslałem ,ze to w radiu cos im sie popsuło i zmieniłem stacje a tu pisk dalej
włączyłem test głośników każdy osobno miał szumieć jednak zamiast szumu słyszałem piszczenie włączyłem aux i muzyke na komputerze i dalej to samo wiec wylaczylem i wlaczylel ponownie i juz pisk znikł zamiast pisku miałem totalną cisze
wyłączyłem kino z prądu i zostawilem na ponad 2 gidznki po czym rozebrałem je i szybkim ruchem pędzelkiem wyczysciłem z kurzu po włączeniu i podpieciu jednego glosniczka tylko o dziwo zadziałało sprawdzalem wszystkie kanały po kolei i grają ale jeden element w srodku osiąga kosmiczna temperature i to po ok 2 minutach ma ponad 80 stopni
zrobilem pare zdjec i spisalem modele tych kostek bocznych ktore sa przyklejone prosze niech ktoś zobaczy co to jest i co moze byc powodem osiągania tak wysokich temperatur pozdrawiam
Marek
ps zdjecia prosze zobaczcie tu
edited by admin: link usunięty - brak pliku
dodam jeszcze ,ze inne elementy sa zimne tylko ten jeden osiaga takie temperatury