Telewizory LCD i plazmowe - nowe technologie w elektronice.  
 
 

Elektronika

Forum dyskusyjne dla elektroników i użytkowników sprzętu audio-video
Obecny czas: Wto Wrz 26, 2017 9:28 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: schemat unitra zrk 9100
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 2:01 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
poprosze o schemat podlaczenia UNITRA zrk 9100, pozdro


Góra
 Profil  
 

elektronika



 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:03 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Ale schemat podłączenia czego?? :roll: sprecyzuj bardziej swoje pytanie.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:05 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
np. odtwarzacza mp3


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:11 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Podłączasz sobie mp3 do wejścia wzmacniacza (in). Wiesz jakiego użyć kabla?

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:13 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
wiem jakie trzeba kocowki przewodu uzyc, ale nie znam oznaczen


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:15 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Więc na mp3 normalnie tu gdzie podłączasz słuchawki a do wzmacniacza na wejście. A nie ma na tym wzmacniaczu żadnych oznaczeń?

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:18 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
oznaczenia na wzmacniaczu sa, a powiedz mi, wyjscie (out) do czego sluzy? do czego jest to wyjscie?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:22 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Czytasz co ja pisze? Pisałem że mp3 podłączasz do wejścia (in) wzmacniacza
a wyjście (out) to jest miejsce gdzie podłączysz kolumny głośnikowe.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:25 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
kolumny podlaczam do wyjscia speakers


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:26 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Tak właśnie tam.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:26 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
a jak mam naprawic ta koncowke mocy?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:29 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
Z tego co mi wiadomo takiej końcówki sie nie da naprawić. Musisz wymienić ja na nową.

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:30 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
a mozna dokupic to do tak starego amplitunera?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:31 pm 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 9:35 pm
Postów: 531
Miejscowość: okolice Krasnika
A co to za końcówka?? Scalak czy tranzystor?? Jakie są na niej oznaczenia??

_________________
[img]http://media.photobucket.com/image/stop%20wariatom%20drogowym/aferownia/stopwaria.png?t=1239629774/img]


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 6:33 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Dołączenie: Wto Paź 02, 2007 1:57 pm
Postów: 14
nie mam pojecia, nawet nie wiem jak to wyglada


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Polecamy - Porady prawne: Adwokat Warszawa


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.019s | 15 Queries | GZIP : Off ]


Naprawa telewizorów