Dołączenie: Czw Wrz 19, 2013 10:57 am Postów: 9
|
Witam właśnie wymieniłem ten kondensator według zaleceń i dziękuję za podpowiedź oraz pomoc już nagrywarka nie głupieje typu jak opisywałem że przy próbie wyciągnięcia płyty po naciśnięciu przycisku open/close z powrotem szuflada się wsuwała.Został tylko jeszcze jeden problem otóż po nagraniu płyty DVD-RAM gdzie materiał nie został zabezpieczony przed przypadkowym usunięciem dalej niestety niema możliwości usunięcia go z płyty.Gdy wejdę w opcję na pilocie SUB MEN gdy już jestem w widoku tytułów i są opcje typu: usuń , właściwości , edycja oraz widok rozdziałów kliknę na usuń i zatwierdzę enterem wówczas ukazuje się informacja na ekranie tv typu: Tę płytę można tylko odtwarzać. Edycja niemożliwa. Oraz pod spodem wybór opcji Enter lub Return. Co może być tego jeszcze przyczyną skoro płyta jak wyżej opisałem nie została wcześniej zabezpieczona przed przypadkowym skasowaniem części lub całości nagranego materiału ??? Nawet w opcji Functions i wyborze w ustawieniach Disc Management płyta nie była zabezpieczona a teraz jest i ukazuje się informacja że zawartość tej płyty jest zabezpieczona oraz że nie można zmienić zabezpieczenia więc niema nawet opcji aby można było ją sformatować zamiast tylko usunąć nagrane wcześniej oraz niezabezpieczone materiały na płycie z tv. Będę wdzięczny jeszcze za ewentualne podpowiedzi jak ten wyżej opisany problem można rozwiązać. Pozdrawiam i liczę na pomoc.
_________________ MUSTAFA
|
|